voetbalzone

Kökçü en Schmidt kunnen wereldster verwelkomen die ‘thuiskomt’ bij Benfica

Jordi Tomasowa21 jun 2023, 09:54
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2023, 09:54
Advertentie

Ángel Di María is dicht bij een terugkeer naar Benfica, zo meldt Fabrizio Romano woensdagochtend. Volgens de transfermarkexpert heeft de 35-jarige aanvallende middenvelder een contract tot medio 2024 al geaccepteerd en is zijn transfer op enkele details na rond. Di María beschikte bij Juventus over een aflopend contract en vertrekt dus transfervrij naar Benfica, waar hij tussen 2007 en 2010 zijn doorbraak in het betaald voetbal beleefde.

Romano gebruikt zijn kenmerkende 'here we go' om aan te geven dat de overstap van Di María naar Benfica in kannen en kruiken is. De speler en de club zijn akkoord over een eenjarig contract en dat betekent dat de Argentijnse stilist nog deze week naar Portugal vliegt om zijn handtekening te zetten. Dan zal hij ook gepresenteerd worden aan het grote publiek. Bij Benfica gaat de linkspoot spelen onder Roger Schmidt en wordt hij ploeggenoot van de voormalig Eredivisionisten Orkun Kökçü, David Neres en Frederik Aursnes.

Di María wordt bij Benfica met open armen ontvangen. Het was de Portugese topclub die hem in 2007 voor zeven miljoen euro overnam van het Argentijnse Rosario Central, waarna hij drie jaar later voor 25 miljoen naar Real Madrid verkaste. In Santiago Bernabéu ontwikkelde de aanvallende middenvelder zich tot een wereldster en Manchester United besloot in 2014 dan ook om 75 miljoen voor hem neer te tellen. Onder coach Louis van Gaal wilde het echter niet vlotten en een stap naar Paris Saint-Germain, één jaar later, bleek de oplossing.

Bij de Parijzenaren speelde Di María in zeven achtereenvolgende seizoenen tenminste 25 competitiewedstrijden en werd hij vijf keer landskampioen. Het afgelopen seizoen bij Juventus liep voor de creatieveling uit op een deceptie. Mede door een puntenstraf eindigde la Vecchia Signora in de Serie A slechts als zevende, terwijl de Italianen in de halve finale van de Europa League over twee duels werden uitgeschakeld door Sevilla. Di María kwam in veertig officiële duels namens Juventus tot acht goals en zeven assists.

Bezig met laden …