voetbalzone

‘Kökçü heeft keuze voor nieuwe club gemaakt en zet Feyenoord onder druk’

Tom Rofekamp07 jun 2023, 17:18
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2023, 17:18
Advertentie

Orkun Kökçü heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Benfica. Dat meldt Record woensdag. Volgens de gerenommeerde Portugese krant verkiest Kökçü een avontuur in Lissabon boven een overstap naar Arsenal, dat eveneens in de markt is voor de Feyenoord-aanvoerder. De Rotterdammers zien Kökçü om financiële redenen echter liever naar Engeland verkassen.

Hoewel Benfica bereid is het eigen transferrecord verbreken, is de club niet in staat om direct veertig miljoen euro op te hoesten. Men heeft daarom een speciale constructie in gedachten. Benfica wil 80 procent van Kökçü's transferrechten kopen voor dertig miljoen, waarmee Feyenoord voor twintig procent eigenaar blijft. De Nederlandse landskampioen zou daardoor aanspraak maken op twintig procent van de inkomsten bij een eventuele doorverkoop in de toekomst.

Feyenoord ziet echter liever meteen de kas gespekt worden. Het eveneens geïnteresseerde Arsenal is daartoe in staat. Kökçü schat zijn kansen op speeltijd echter groter in Portugal, waar hij zou komen te spelen onder succescoach Roger Schmidt. Kökçü denkt 'een ander niveau' te kunnen bereiken onder de Duitser en wil alles bij elkaar genomen niets liever dan naar Lissabon verkassen.

Kökçü lijkt hoe dan ook te gaan vertrekken bij Feyenoord. De Turks-Nederlandse middenvelder heeft de clubs voor het uitkiezen. Naast Benfica en Arsenal zouden ook Tottenham Hotspur en Liverpool tot de belangstellenden behoren. Kökçü kwam in Feyenoord 1 tot nog toe tot 175 wedstrijden, waarin hij 32 keer scoorde en 27 maal aangever was. Afgelopen seizoen zette hij de kroon op zijn Rotterdamse periode, daar de landstitel werd behaald.

Bezig met laden …