voetbalzone

Kökçü kan nog lachen: ‘Ik moest eigenlijk die luie zijn van een paar jaar terug’

Tom Rofekamp12 feb 2023, 15:55
Laatst bijgewerkt: 12 feb 2023, 15:55
Advertentie

Orkun Kökçü zal gemengde gevoelens hebben overgehouden aan het duel met sc Heerenveen. Feyenoord trok weliswaar een 1-2 overwinning over de streep, maar de aanvoerder zelf kreeg in de slotfase een cruciale gele kaart. Daardoor mist hij de topper tegen AZ komende zaterdag. Kökçü kan de boel echter nog prima relativeren, zo blijkt.

Tien minuten voor tijd, toen het al 1-2 stond, besloot Kökçü de angel uit een Heerenveense aanval te halen. De middenvelder beging een charge op Syb van Ottele en mist door de daaropvolgende gele kaart de topper tegen AZ. "Je probeert een sliding op de bal te maken en je bent iets te laat. Maar de scheidsrechter kan ook gewoon voordeel geven", analyseert Kökçü het moment bij ESPN.

De nummer 10 van Feyenoord is zich terdege bewust van de consequenties van de gele kaart. Lachen kan hij echter nog wel. "Ik moest eigenlijk die luie voetballer zijn van een paar jaar geleden", grapt Kökçü. "Ik probeerde er gewoon alles aan te doen en ik baal er wel van dat ik volgende week moet missen. Maar ik heb vertrouwen in mijn ploeggenoten dat ze ook daar een resultaat kunnen halen."

Kijkende naar de Eredivisie-ranglijst kan het duel met AZ met recht een topper genoemd worden. De Alkmaarders stonden tot zondag één punt voor op Feyenoord, dat door de overwinning op Heerenveen de koppositie weer heroverde. PSV, Ajax en FC Twente completeren de top vijf. De Amsterdammers komen later zondag nog in actie tegen RKC Waalwijk.

Bezig met laden …