voetbalzone

Koke verwacht zware avond in Turijn: ‘Italianen hebben voetbal in hun bloed’

Yanick Vos05 okt 2016, 20:52
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2016, 20:52
Advertentie

Italië – Spanje staan donderdagavond in Turijn tegenover elkaar op weg naar het WK in Rusland. De twee voetballanden troffen elkaar afgelopen zomer nog in de achtste finales op het EK. Toen bleken de Italianen met 2-0 te sterk. Een favoriet voor donderdag is niet aan te wijzen. Spaans international Koke en bondscoach Julen Lopetegui houden rekening met een zware pot voetbal.

/

“Italiaanse teams hebben het voetbal in hun bloed”, zei Atlético Madrid-middenvelder Koke, die donderdag waarschijnlijk het middenveld gaat vormen met Sergio Busquets en Andrés Iniesta, woensdag op een persconferentie. “Ze spelen met passie en geven nooit op. Ze zijn pas verslagen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken.”

Net als Italië heeft Spanje een nieuwe bondscoach. Waar Antonio Conte heeft plaatsgemaakt voor Giampiero Ventura, is Lopetegui de vervanger van Vicente Del Bosque. “Italië heeft eigenlijk dezelfde speelstijl onder Ventura als onder Cesare Prandelli en Conte”, vertelde Lopetegui. “Details verschillen, maar over het algemeen is het voetbal gebaseerd op stabiliteit, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht.”

Bezig met laden …