Kolk tekent voor eerste goal maar gaat toch met kater van veld

Erik van Dam28 aug 2010, 15:59
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2010, 15:59

Santi Kolk heeft zaterdag, in zijn derde officiële wedstrijd voor 1.FC Union Berlin, voor het eerst gescoord bij zijn nieuwe Duitse club. De aanvaller liet deze zomer Vitesse achter zich en ging het avontuur in de 2.Bundesliga aan. Tegen SpVgg Greuter Fürth tekende hij in de tweede helft voor een aansluitingstreffer, maar miste hij vlot daarna een strafschop.

/

Union Berlin had, na de teleurstellende uitschakeling in de eerste bekerronde, nog maar één punt gepakt. Winst in eigen huis op Greuter Fürth was dan ook zeer welkom. Het liep echter anders. Nicolai Müller en Christopher Nöthe zetten de bezoekers snel na rust op een comfortabele 2-0 voorsprong. Union Berlin bleef echter vechten en kwam via Kolk terug.

Van vijftien meter afstand knalde de oud-speler van onder meer ADO Den Haag, SC Heerenveen en Vitesse de bal binnen. Zijn team begon er weer in te geloven en kreeg vier minuten na de 1-2 een penalty. Marino Biliskov vergreep zich aan John Mosquera en Union mocht van elf meter aanleggen. Kolk schoot echter niet goed genoeg in, waardoor Max Grün redding kon brengen. Zo bleef zijn team ook na twee duels nog zonder zege.