voetbalzone

Kolk trefzeker tegen Deportivo bij officieus debuut voor nieuwe club

Erik van Dam25 jul 2010, 23:40
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2010, 23:40
Advertentie

Santi Kolk heeft zijn officieuze debuut voor 1.FC Union Berlin opgeluisterd met een treffer. De 28-jarige aanvaller tekende begin deze maand een contract voor drie seizoenen bij de Duitse club, die komend seizoen zal uitkomen in de Tweede Bundesliga. Zondagmiddag nam hij in de oefenwedstrijd tegen Deportivo La Coruña de derde goal voor zijn rekening.

Deportivo, dat eerder deze week nog na het nemen van strafschoppen verloor van FC Twente, ging op bezoek bij de Duitsers voortvarend van start. Michel, Riki en Yves Desmarets hielpen de Spaanse club aan een 3-0 voorsprong, maar Union Berlin vocht zich terug in de wedstrijd. Via Björn Brunnemann en Torsten Mattuschka kwam de ploeg snel dichterbij.

Het slotakkoord was in de negentigste minuut voor Kolk. De oud-speler van ADO Den Haag, SC Heerenveen, RKC Waalwijk, FC Den Bosch, Feyenoord, Excelsior, FC Zwolle en Vitesse schreef in de slotseconden van de wedstrijd de gelijkmaker op zijn naam. Het seizoen voor Kolk en zijn teamgenoten begint op 15 augustus met een bekerduel; vijf dagen later start de competitie.

Bezig met laden …