Köln verlaat laatste plaats na benutte strafschop Podolski in Stuttgart

Bart Kruyt21 nov 2010, 16:25
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2010, 16:25

VfB Stuttgart is nog altijd niet uit de problemen. De ploeg van Jens Keller kreeg zondagmiddag een uitgelezen mogelijkheid om de degradatiezone van de Bundesliga achter zich te laten, maar verloor in eigen huis van hekkensluiter 1. FC Köln (0-1). Die Geißböcke verlaten de achttiende plek; Borussia Mönchengladbach staat nu laatste.

/

Stuttgart en Köln hebben na zondagmiddag evenveel punten, maar dankzij een beter doelsaldo staat de werkgever van Khalid Boulahrouz nog zestiende. De Nederlandse verdediger was wegens een blessure niet inzetbaar en zag vanaf de tribune hoe de twee laagvliegers er een aantrekkelijk duel van maakten. Vooral voor rust waren er kansen voor beide doelen, maar gescoord werd er niet.

Het enige doelpunt van het duel werd acht minuten voor tijd gemaakt door Lukas Podolski. De aanvaller mocht na een overtreding van Georg Niedermeier op Milivoje Novakovic aanleggen voor een strafschop en faalde niet, waarna Stuttgart geen manier vond om nog langszij te komen. Een hels fluitconcert in de Mercedes-Benz-Arena was het gevolg.