voetbalzone

Kolo legt boze reactie Yaya uit: ‘In mijn ogen had hij het wel verdiend’

Erik van Dam13 jan 2016, 11:26
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2016, 11:26
Advertentie

Yaya Touré ontstak vorige week in woede, toen bekend werd dat niet hij maar Pierre-Emerick Aubameyang in de verkiezing van Afrikaans Voetballer van het Jaar tot winnaar was uitgeroepen. De middenvelder vond het een schande van de Afrikaanse federatie (CAF) en zei dat hij vanaf nu niets meer doet voor het continent. Broer Kolo heeft de ophef ook meegekregen, maar wil geen kant kiezen in de discussie.

voetbalzone

“Ik heb er niet met hem over gesproken”, zegt Kolo woensdag in de Liverpool Echo. “Anders wordt hij misschien ook boos op mij”, zegt de Ivoriaan knipogend. “Yaya is een goede voetballer en soms is hij Eric Cantona, zo is hij gewoon. Hij is een winnaar en als hij niet wint, wordt hij een beetje gek. In mijn ogen had hij het wel verdiend. Je moet niet vergeten dat hij de enige Afrikaanse genomineerde was voor de Ballon d’Or en dat we de Afrika Cup wonnen.”

“Daarom verwachtte hij ook dat hij zou winnen”, aldus de verdediger. “Ik sta altijd achter mijn broer, maar zo is het spelletje soms: de ene keer win je, de andere keer verlies je. Yaya reageerde op zijn eigen manier, omdat hij zo is. Ik weet dat hij diep van binnen een goede vent is. Soms moet hij dingen gewoon niet zeggen, dan doen anderen dat wel.”

Bezig met laden …