voetbalzone

'Kom op hé, we kunnen de benzine van zijn Ferrari niet eens betalen'

Daniel Cabot Kerkdijk25 aug 2015, 00:10
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2015, 00:10
Advertentie

Joey Barton speelde weliswaar nooit voor absolute topclubs, maar toch heeft hij een uitstekende conduitestaat. De flamboyante middenvelder van 32 jaar speelde in het verleden voor Manchester City, Newcastle United, Olympique Marseille en Queens Park Rangers. Nu is Barton clubloos en wordt hij aan diverse clubs gelinkt.

voetbalzone

Eén van de mogelijke bestemmingen van Barton was, volgens diverse Britse media, het bescheiden Rotherham United. De club van de Nederlandse doelman Kelle Roos staat momenteel laatste in de Championship. Manager Steve Evans ontkent dat hij met de middenvelder heeft gesproken. "Het is een fantastische voetballer. Maar, kom op hé, we kunnen de benzine van zijn Ferrari niet eens betalen", zo klinkt het.

"Laat staan dat we ons Barton kunnen veroorloven", zo maakt Evans duidelijk. "Het zou voor ons al een probleem zijn om de benzinekosten van Barton te moeten betalen. Van waar hij ook woont tot aan Rotherham en weer terug. Hij werd aan West Ham United gelinkt laatst en ik dacht dat hij daar ging tekenen. Ik denk dat veel Championship-clubs hem graag zouden willen hebben. En enkele Premier League-clubs waarschijnlijk ook." West Ham leek met Barton in zee te gaan, maar zijn mogelijke komst leidde tot veel ophef onder de fans. De directie zag vervolgens van zijn komst af.

Bezig met laden …