voetbalzone

Kompany droomt van quadruple met City: ‘Het gaat ooit gebeuren’

Gijs Freriks16 jan 2014, 19:05
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2014, 19:05
Advertentie
voetbalzone

Manchester City steekt in een geweldige vorm. De ploeg van Manuel Pellegrini maakte woensdagavond tegen Blackburn Rovers alweer zijn 99e doelpunt van het seizoen en liet in de laatste tien Premier League-wedstrijden slechts twee punten liggen. Volgens Vincent Kompany is het huidige City in staat om de quadruple te winnen: de competitie, Champions League, FA Cup en Capital One Cup.

“We kunnen niet beloven dat ons dit nu al lukt, maar het gaat ooit gebeuren”, zegt de verdediger tegen de BBC. “De huidige selectie bestaat uit de spelers die gekozen zijn om dit te doen. Als wij het niet doen, doen andere spelers het. Maar deze club heeft zonder meer het doel om elke competitie te winnen.” De club uit de Eastlands staat tweede in de Premier League, staat met één been in de finale van de Capital One Cup, heeft de vierde ronde van de FA Cup bereikt en treft in de Champions League Barcelona.

City investeerde in de zomer circa 115 miljoen euro in de selectie die Pellegrini op dit moment onder handen heeft. Volgens Kompany heeft de Chileense manager zelf ook een groot aandeel in het huidige succes van de ploeg: “Hij is een trainer die aanvallend denkt en ik denk dat dit zich vertaalt in de resultaten en de manier waarop we spelen. Ik denk dat we tot dusver een van de beste teams zijn in de Premier League”, besluit de Rode Duivel.

Bezig met laden …