voetbalzone

Kompany luistert niet en blijft in China

11 aug 2008, 08:09
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2008, 08:09
Advertentie
Vincent Kompany keert niet terug naar zijn club Hamburger SV. De verdediger van het Belgisch Olympisch elftal werd door zijn club gesommeerd om maandag huiswaarts te keren, maar hij heeft laten weten dat hij aanstaande woensdag gewoon aan zal treden in het laatste groepsduel met Nieuw Zeeland.

Zondag maakte HSV-coach Martin Jol op de website van de club bekend dat hij de talentvolle Kompany dinsdag weer op het vliegveld verwacht. De oud-speler van Anderlecht ontving de rode kaart in het eerste duel met Brazilië, en mocht daardoor niet in actie komen tegen China. Die wedstrijd werd echter wel gewonnen, waardoor De Rode Duiveltjes nog een goede kans maken op de kwartfinale.

In principe hebben de clubs echter sinds afgelopen week het recht hun spelers op te eisen. Het internationale sporttribunaal CAS oordeelde namelijk dat de werknemers in eerste instantie voor hun werkgever horen uit te komen. Dan pas komen de nationale bonden in de pikorde. Partizan Belgrado riep onlangs ook twee spelers terug van de Spelen, maar de Servische bondscoach Miroslav Djukic weigerde dit verzoek in te willigen.
Bezig met laden …