voetbalzone

Kompany mist steun en vertrekt alsnog

11 aug 2008, 18:21
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2008, 18:21
Advertentie
Martin Jol kan Vincent Kompany binnenkort toch begroeten op het trainingsveld van Hamburger SV. De Belgische mandekker gaf maandagmorgen weliswaar aan dat hij in Peking zou blijven, maar de Belgische bond leek het beter dat Kompany naar Duitsland zou terugkeren. De verdediger voelt zich niet gesteund en stapt spoedig in het vliegtuig.

Hamburger SV en de Belgische voetbalbond KBVB hadden voor aanvang van de Olympische Spelen afgesproken dat de Duitsers Kompany na het tweede groepsduel mochten opeisen. Jol besloot om van deze gelegenheid gebruik te maken, omdat hij naar eigen zeggen over een te kleine selectie beschikt om het gemis van de Belg, die in het eerste groepsduel op de Spelen een rode kaart ontving, op te vangen.

De verdediger van het Belgisch Olympisch elftal werd door zijn club gesommeerd om maandag huiswaarts te keren, maar Kompany liet weten dat hij daar geen trek in had. De mandekker wilde in Peking blijven en liet weten dat hij aanstaande woensdag gewoon zou aantreden in het laatste groepsduel met Nieuw-Zeeland.

HSV reageerde furieus en een rumoerige dag in het Belgische kamp volgde. HSV dreigde met een klacht bij de FIFA tegen Kompany én de (KBVB) en de Belgische voetbalbond schrok daar bijzonder van. Bondsvoorzitter François De Keersmaecker sloot niet uit dat Kompany tegen Nieuw-Zeeland niet zal worden opgesteld om nog meer problemen te vermijden. De mandekker werd gesommeerd om te vertrekken, voelde zich niet gesteund door de bond en vertrok alsnog uit het Belgische trainingskamp.
Bezig met laden …