voetbalzone

Kompany reist maandag terug naar Hamburg

10 aug 2008, 14:33
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2008, 14:33
Advertentie
Vincent Kompany komt niet meer in actie op de Olympische Spelen. De Belgische verdediger, die momenteel een schorsing uitzit als gevolg van de rode kaart die hij opliep tegen Brazilië, keert maandagmiddag terug naar Duitsland. Dat meldt Martin Jol op de website van zijn werkgever Hamburger SV.



De Nederlandse oefenmeester meent dat hij Kompany nodig heeft bij de seizoensstart en gaf de verdediger dit weekend slecht nieuws. “We hadden met de Belgische voetbalbond afgesproken dat we Vincent na de tweede groepswedstrijd terug konden halen”, vertelde Jol. “We maken van die gelegenheid gebruik. In de verdediging hebben we momenteel niet voldoende spelers om zijn verlies op te vangen.”

Het nieuws zal ongetwijfeld hard aankomen bij bondscoach Jean-François de Sart, die Kompany in het derde groepsduel weer had mogen opstellen. Ook de speler zelf zal verre van blij zijn. “Of ik nu vertrek? Dat is moeilijk te zeggen”, vertelde Kompany na afloop van het verloren duel (0-1) met de Brazilianen. “Het zijn de clubs die beslissen, de spelers zijn lijdende voorwerpen. Maar ik ben gekomen om het hele toernooi te spelen en wil dan ook graag het hele toernooi blijven.”

Dit gaat echter niet door. Kompany zal na de wedstrijd van België tegen China het trainingskamp van de Rode Duivels verlaten en morgen stapt hij op het vliegtuig naar huis. Jol verwacht de mandekker dinsdag terug op het trainingsveld.
Bezig met laden …