voetbalzone

Kompany verdedigt ‘man van 40 miljoen’: ‘Direct domineren kan bijna niet’

Thijs Post18 aug 2015, 10:45
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2015, 10:45
Advertentie

Manchester City betaalde vorig seizoen circa veertig miljoen euro voor Eliaquim Mangala. De man die bij FC Porto wekelijks een van de uitblinkers was, had het in zijn eerste jaar in de Premier League maar lastig. Ondertussen lijkt Manchester City zaken te gaan doen met Nicolás Otamendi, wat de toekomst van Mangala hoogst onzeker maakt. Aanvoerder en collega-verdediger Vincent Kompany neemt het in ieder geval op voor zijn ploeggenoot.

voetbalzone

“Mensen onderschatten altijd de kracht van de Premier League. Het gebeurt bijna nooit, zeker niet bij verdedigers, dat iemand komt en dat diegene direct kan domineren”, aldus Kompany in gesprek met the Guardian. Kompany denkt dat Mangala dit seizoen een sleutelrol gaat spelen en hij wijst op de goede wedstrijd die de verdediger speelde tegen Chelsea (3-0).

Manchester City is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen en daardoor wordt de ploeg van manager Manuel Pellegrini gezien als de absolute titelfavoriet. “Normaal gesproken worden we al een keer afgeschreven, om later in het seizoen terug te komen. Nu zijn we goed begonnen en zien mensen ons als titelfavoriet: wat maakt het uit? Arsenal, Liverpool, Manchester United en Chelsea zijn ook favorieten.”

Bezig met laden …