voetbalzone

Kompany wil ondanks schorsing in Peking blijven

07 aug 2008, 17:15
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2008, 17:15
Advertentie
Vincent Kompany weet niet waar hij aan toe is. De Belgische mandekker werd donderdag in het duel met Brazilië van het veld gestuurd, is zodoende de aankomende wedstrijd geschorst en weet dat Hamburger SV hem graag snel terug wil zien in Duitsland. Kompany blijft echter liever in Peking.

HSV en de Belgische voetbalbond KBVB kibbelden voor aanvang van het toernooi lang over de deelname van Kompany en sloten uiteindelijk een compromis. De mandekker mocht naar Peking reizen voor de Olympische Spelen, maar zou terugkeren als HSV aan het nieuwe seizoen begint. Nu Kompany noodgedwongen een wedstrijd moet missen hoopt de werkgever van Martin Jol dat de verdediger nu al terug kan vliegen.

“Of ik nu vertrek? Dat is moeilijk te zeggen”, vertelde Kompany na afloop van het verloren duel (0-1) met de Brazilianen. “Het zijn de clubs die beslissen, de spelers zijn lijdende voorwerpen. Maar ik ben gekomen om het hele toernooi te spelen en wil dan ook graag het hele toernooi blijven.”

Zijn coach Jean-François de Sart had niet veel meer antwoorden. De Belgische bondscoach wilde slechts wat kwijt over de wedstrijd. “Ik ben tevreden met de prestatie van mijn spelersgroep”, zei de oefenmeester. “De scheidsrechter heeft de partij beslist, maar we kunnen vertrouwen putten uit dit duel. Zoals ik eerder al zei zal alles in de komende twee wedstrijden beslist worden.”
Bezig met laden …