voetbalzone

Koné eerste aankoop van Martínez als hoofdtrainer van Everton

Bart Kruyt08 jul 2013, 15:35
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2013, 15:35
Advertentie

Arouna Koné blijft voor de Premier League behouden. De aanvaller degradeerde met Wigan Athletic uit de hoogste Engelse afdeling, maar is verkocht aan Everton, waar hij maandag zijn handtekening zette onder een driejarig contract. Koné wordt op Goodison Park herenigd met Roberto Martínez, die David Moyes opvolgde als hoofdtrainer bij the Toffees.

/

Het is niet bekend wat Everton heeft betaald voor Koné, die de eerste aanwinst is van Martínez als coach van de club uit Liverpool. De 29-jarige Koné speelde slechts een seizoen voor Wigan en maakte elf goals in de Premier League. Ook won hij met the Latics de FA Cup, maar de aanvaller kon niet voorkomen dat Wigan degradeerde naar de Championship.

De Ivoriaans international vervolgt zijn loopbaan nu bij Everton en dat wordt de achtste club waar Koné voor gaat spelen. De aanvaller begon zijn loopbaan bij Lierse SK en belandde via Roda JC Kerkrade bij PSV, dat Koné in de zomer van 2007 verkocht aan Sevilla. De Afrikaan speelde hierna nog voor Hannover 96, Levante en dus Wigan.

Bezig met laden …