'Koning van minimale zeges' slaat bij Empoli weer toe

Bart Kruyt06 jan 2016, 18:57
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2016, 18:57

Internazionale houdt het steeds behoorlijk spannend voor de fans en speelt zeker niet het beste voetbal van Italië, maar de ploeg van Roberto Mancini is wel weer terug op de eerste plaats in de Serie A. Inter was woensdagavond met 0-1 te sterk voor Empoli en heeft nu tien van de twaalf wedstrijden in dit seizoen met slechts een doelpunt verschil gewonnen. De voorsprong van Inter op Fiorentina, dat eerder op de woensdag al wist te winnen, bedraagt nu weer een punt.

Samir Handanovic verlengde deze week dan eindelijk zijn contract bij Inter en tegen Empoli liet de doelman zien dat zijn werkgever daar heel blij mee mag zijn. De goalie had het in de eerste helft behoorlijk druk en moest ingrijpen bij pogingen van onder meer Massimo Maccarone en Manuel Pucciarelli, terwijl Riccardo Saponara in het zijnet schoot en de inzet van Piotr Zielinski ook maar net naast ging. Empoli was duidelijk de bovenliggende partij, maar Inter liet de thuisploeg ook het spel maken en loerde geduldig op mogelijkheden om toe te slaan uit een tegenaanval.

Nadat Handanovic een inzet van Marcel Buchel had weggeslagen, kwam Inter er zowaar een beetje uit. Een schot van Adam Ljajic werd nog gekeerd en Marcelo Brozovic wist de rebound niet te benutten, maar kort voor rust kwamen de bezoekers toch tegen de verhoudingen in op voorsprong. Ivan Perisic brak door op links en trok de bal laag voor op Mauro Icardi, die weer eens bewees dat hij een echte spits is. Icardi heeft dit seizoen pas twaalf keer tussen de palen geschoten, maar staat dankzij zijn openingsdoelpunt tegen Empoli nu wel al op acht treffers in de Serie A.

Een ander opmerkelijk feitje is dat de laatste zestig doelpunten van Inter nu gemaakt zijn door buitenlanders: de laatste Italiaan die scoorde was Andrea Ranocchia, die op 15 december 2014 trefzeker was tegen Chievo. Inter ging dus met een goed gevoel rusten en kort na rust werd Handanovic weer aan het werk gezet door Manuel Pucciarelli. Inter werd in de tweede helft ook wat vaker gevaarlijk dan voor de thee: zo schoten Brozovic en Geoffrey Kondogbia maar net naast. Het bleef daardoor spannend, maar Empoli slaagde er niet in om de gelijkmaker te vinden.