Koolwijk en Van Kessel slepen Slowaakse beker in de wacht

Erik van Dam01 mei 2015, 21:16
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2015, 21:16

De bekerfinale in Slowakije is vrijdagavond gewonnen door AS Trencín. De club van Tscheu La Ling (officieel: Ling Tshen La) was na strafschoppen te sterk voor FK Senica. Het is de eerste serieuze prijs in de clubhistorie voor de 23 jaar oude vereniging. Ryan Koolwijk en Gino van Kessel staan beiden onder contract bij AS Trencín en hadden allebei een aandeel in de winst van de beker.

Van Kessel begon in de basis, overigens net als Rabiu Ibrahim (ex-PSV) en Stanislav Lobotka, die vorig seizoen nog voor Jong Ajax uitkwam in de Jupiler League. De wedstrijd kwam al gauw los, omdat Peter Cögley een eigen doelpunt maakte voor Trencin. Na iets meer dan een half uur spelen trok Ibrahim de score weer gelijk tegen FK Senica. Twintig minuten onderweg in de tweede helft viel Koolwijk in. Na negentig minuten stond het nog gelijk en dus werd er verlengd.

Eerst maakte Van Kessel er 2-1 van, maar via Jan Kalabiska kwam Senica toch nog terug. Vervolgens kwam het aan op strafschoppen. Van Kessel miste de eerste poging, maar de volgende drie waren raak voor Trencín, waar Senica juist faalde. Na het winnen van de Eerste divisie-titel in het seizoen 2010/11 heeft de club nu een echte prijs te pakken. Binnenkort kan ook de landstitel daar bij komen: met nog zes speelronden te gaan staat de club van Ling vijf punten voor op MSK Zilina.