voetbalzone

Koolwijk loopt samenwerking met Spaans topscorer aller tijden mis

Peter Nusselder24 jun 2014, 11:29
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2014, 11:29
Advertentie

Omdat het contract van Ryan Koolwijk bij het gedegradeerde NEC deze zomer afliep, mag de 29-jarige middenvelder transfervrij op zoek naar een nieuwe club. De Nederlander was dicht bij een overgang naar Melbourne City, waar hij onder leiding van trainer John van ’t Schip samen had kunnen spelen met David Villa. De clubleiding van de Australische club zette echter een streep door de transfer.

voetbalzone

Hoewel Van ’t Schip zijn landgenoot graag aan zijn selectie had toegevoegd, gaat Melbourne City volgens het Algemeen Dagblad op zoek naar een ‘grotere naam’. “Dat was erg jammer, want het had me een geweldig avontuur geleken”, maakt de ervaren linkspoot duidelijk. “Het is een prachtig land en ook het voetbal in de A-League wordt steeds populairder.”

Koolwijk loopt bovendien de kans mis om samen te werken met Villa, met 59 interlandtreffers de topscorer aller tijden van het Spaans elftal. De aanvaller verruilt Atlético Madrid voor het nieuw opgerichte New York City FC, maar voordat de Major League Soccer van staat gaat speelt de Spanjaard tijdelijk voor de ploeg van Van ’t Schip. Koolwijk wacht ondertussen af wat er op zijn pad komt. “Er is interesse getoond uit binnen- en buitenland. Ik sta ook voor beide wel open, al is dit volgens mij wel een mooi moment om het avontuur in het buitenland aan te gaan.”

Bezig met laden …