Koopmeiners draagt bij aan record voor Atalanta in meest trefzekere duel ooit

Jonathan van Haaster15 jan 2023, 18:57
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2023, 18:57

Atalanta heeft zondagavond een zeer overtuigende zege geboekt in de Serie A. De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini was met maar liefst 8-2 te sterk voor Salernitana. Nooit eerder maakte Atalanta acht goals of meer in een Serie A-wedstrijd: een clubrecord dus. Teun Koopmeiners was verantwoordelijk voor de assist bij de 3-1 en maakte zelf de 4-1, nadat hij de rebound van zijn gemiste strafschop benutte. Marten de Roon schreef de assist bij de 5-1 op zijn naam. Het was de eerste keer dat Atalanta acht keer wist te scoren in een wedstrijd in de Serie A. Door de overwinning staat Atalanta steviger op de zesde plaats, terwijl Salernitana blijft steken op de vijftiende positie.

De thuisploeg kwam in de vijfde minuut op voorsprong via Jeremie Boga. De Ivoriaan slalomde langs enkele verdedigers en zag Guillermo Ochoa geen antwoord hebben op zijn schot richting het midden van het doel: 1-0. De Mexicaanse doelman van Salernitana had in de tiende minuut wel een fraai antwoord op een pegel van Koopmeiners, die het probeerde van net buiten het zestienmetergebied. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Boulaye Dia werd gevonden in de zestien, bleef koelbloedig en passeerde Atalanta-sluitpost Juan Musso: 1-1. De gelijke stand bleef tien minuten op het bord staan. Matteo Lovato beging een overtreding in de zestien en moest toezien hoe Ademola Lookman het buitenkansje benutte: 2-1.

Bij de 3-1 was Koopmeiners belangrijk. De Nederlander schilderde een hoekschop op het hoofd van Giorgio Scalvini, die de verre hoek vond. Na een overtreding van Federico Fazio wees scheidsrechter Gianluca Aureliano voor de tweede keer naar de stip en dit keer was het de beurt aan Koopmeiners. De Oranje-international stuitte in eerste instantie op Ochoa, die de bal niet goed kon verwerken. Koopmeiners kon vervolgens simpel binnentikken: 4-1. Bij de 5-1 was De Roon belangrijk. Na een fraaie dribbel stak hij Rasmus Højlund weg, die zijn schot in de rechteronderhoek zag belanden.

Na rust ging Atalanta vrolijk verder. De tweede helft was tien minuten oud toen Lookman het probeerde vanaf de rand van het zestienmetergebied en de spits vond de linkerhoek: 6-1. Atalanta deed het wel iets rustiger aan dan in de eerste helft en dat leidde tot de tweede treffer voor Salernitana. Hans Nicolussi Caviglia werd gevonden door Dia, waarna eerstgenoemde Musso wist te verschalken met een schot in de linkerhoek. Aan de andere kant wist Lookman wederom de bovenhoek te vinden, waarna invaller Nadir Zortea er zelfs nog 8-2 van wist te maken. Op aangeven van Duván Zapata vond hij de verre hoek op knappe wijze.