Koopmeiners én Bakker vinden het net en zetten Atalanta steviger op plek vier

Tom Rofekamp17 feb 2024, 21:47
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 20:04

Teun Koopmeiners heeft zaterdag voor de tweede maal op rij het net gevonden. Deelde de Nederlander al mee in de 1-4 zege op Genoa, zette hij tegen Sassuolo de 2-0 op het scorebord. 3-0 bleek uiteindelijk de eindstand, omdat Mitchel Bakker ook nog een duit in het zakje deed. Daardoor nestelt Atalanta zich met 45 punten steviger op de vierde plek, terwijl Sassuolo zeventiende blijft.

Bijzonderheden:

Atalanta begon zaterdag met een relatief 'Nederlander-arm' elftal aan het treffen met Sassuolo. Alleen Koopmeiners kreeg een basisplaats van trainer Gian Piero Gasperini: Marten de Roon, Hans Hateboer en Mitchel Bakker startten gedrieën op de bank. Zij zagen hoe Mario Pasalic halverwege de eerste helft de score opende. Andrea Pinamonti kreeg vlak na rust de uitgelezen kans de stand gelijk te trekken, maar stuitte bij zijn penalty tot tweemaal toe op Atalanta-goalie Marco Carnesecchi. Koopmeiners besliste even later het duel met een geplaatst schot in de verre hoek. Bakker verscheen een minuut na zijn entree ook nog op het scorebord. De linksback probeerde het op de bonnefooi en zag zijn schot via een tegenstander in de verre kruising belanden.

Atalanta – Sassuolo 3-0

22' 1-0 Mario Pasalic
50' Andrea Pinamonti mist strafschop
58' 2-0 Teun Koopmeiners (assist: Emil Holm)
75' 3-0 Mitchel Bakker (assist: Emil Holm)