voetbalzone

Koopwoede Saudische clubs nog niet gestild: interesse in grote naam zwelt aan

Jordi Tomasowa05 jul 2023, 10:45
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2023, 10:45
Advertentie

Sadio Mané is de volgende speler die in verband wordt gebracht met een lucratieve transfer naar Saudi-Arabië. Volgens Fabrizio Romano strijden meerdere clubs om de handtekening van de aanvaller van Bayern München. De 31-jarige Mané ligt nog tot medio 2025 vast in de Allianz Arena.

Romano noemt enkel de naam van Al-Ahli als club die geïnteresseerd is in Mané. Mocht de aanvaller daadwerkelijk welwillend tegenover deze overgang staan, dan wordt hij herenigd met Roberto Firmino. Het tweetal beleefde eerder uiterst succesvolle jaren bij Liverpool. Firmino verruilde dinsdag de Premier League voor de Saudi Pro League. De Braziliaan maakte transfervrij de overstap van the Reds naar Al-Ahli, waar Hicham Faik en Édouard Mendy eveneens onder contract staan.

Volgens Romano zijn er nog meer Saudische clubs geïnteresseerd in de diensten van Mané, echter willen zij eerst van de Senegalees horen hoe hij tegenover een transfer naar het Midden-Oosten kijkt. De kans is reëel dat Bayern en Mané na één seizoen al afscheid van elkaar nemen. De rechtspoot kwam in de zomer van 2022 nog voor 32 miljoen euro over van Liverpool.

De mogelijk snelle uittocht van Mané komt niet als een algehele verrassing. De aanvaller kent tot nog toe een uiterst ongelukkig dienstverband bij Bayern. Mané kampte begin dit seizoen met een kuitbeenkwetsuur waardoor hij het WK moest missen. In april gaf de buitenspeler Bayern-teamgenoot Leroy Sané een klap, wat hem op een recordboete van 350.000 euro en een disciplinaire schorsing kwam te staan. Hij speelde in zijn debuutseizoen voor der Rekordmeister 38 wedstrijden, waarin hij goed was voor 12 doelpunten en 6 assists.

Bezig met laden …