Koortsige Sneijder met goal en prachtpass belangrijk voor Gala

Gijs Freriks19 aug 2013, 22:47
Laatst bijgewerkt: 19 aug 2013, 22:47
/

Wesley Sneijder heeft wederom zijn waarde bewezen voor Galatasaray. De middenvelder speelde in de Süper Kupa al een prima wedstrijd en was er maandag verantwoordelijk voor dat de regerend landskampioen de punten in eigen huis hield. Sneijder, die voor het Nederlands elftal onlangs werd gepasseerd door Louis van Gaal, maakte een knappe goal en bereidde de 2-0 voor tegen Gaziantepspor. Aslan won uiteindelijk met 2-1 en begon de Süper Lig dus voortreffelijk.

Galatasaray liet er geen gras over groeien. De ploeg van Fatih Terim zocht direct de aanval en kwam al na acht minuten op voorsprong in de Türk Telekom Arena. Burak Yilmaz stak de bal op Sneijder, die de bal van vrijwel op de achterlijn nog in het doel werkte: 1-0. De Utrechter was na een kwartier dicht bij de 2-0, maar de formidabel keepende Zdryunas Karcemarskas keerde zijn inzet. Gaziantepspor, met Haris Medunjanin in de basis, speelde zeker niet slecht, maar gaf achterin teveel ruimte weg. De Buizerds mochten de Litouwse keeper bedanken dat het bij rust slechts 1-0 stond in het voordeel van de gastheer.

Karcemarskas redde op vrije trappen van Selçuk Inan en Didier Drogba en Hakan Balta knalde in de slotminuut van de eerste helft ook van dichtbij op de goalie. Galatasaray had nog wel geluk dat Hamit Altintop na het neerhalen van een doorgebroken speler slechts een gele kaart kreeg. Onder groot applaus zocht Cim Bom de kleedkamer op en vijf minuten na rust plezierde men het thuispubliek opnieuw. Na een prachtpass van Sneijder kon Burak alleen op de doelman af, maar Karcemarskas haalde spits neer. De Turk benutte de toegekende strafschop zelf: 2-0.

Sneijder had na een uur de derde goal op de schoen, maar zijn poeier werd uit de hoek gedoken door Karcemarskas. Galatasaray leek de wedstrijd simpel uit te spelen, maar in de slotfase werd het toch nog even benauwd in Istanbul. Muhammet Demir verzorgde een kwartier voor tijd met een fenomenale omhaal uit een hoekschop de aansluitingstreffer, maar verder kwam Gaziantepspor niet meer. Sneijder, die met koorts aan de wedstrijd begon, kreeg in de slotfase nog een gele kaart, maar daar zal hij niet om malen.