voetbalzone

‘Koos voor Galatasaray omdat de club in CL speelt en rijke historie heeft’

Gijs Freriks07 okt 2013, 22:45
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2013, 22:45
Advertentie
/

Roberto Mancini moet Galatasaray naar de derde landstitel in successie leiden en de club hoopt bovendien te presteren in Europa. De Italiaan heeft dus genoeg om voor te strijden, maar is door een enkeling ook verweten voor het geld te hebben gekozen. De opvolger van Fatih Terim ontkent dat in gesprek met La Gazzetta dello Sport met klem.

“In Italië denken we altijd maar aan geld”, zegt de voormalig manager van Manchester City. “Het is duidelijk dat contracten bij onze beroepsgroep horen en dat die belangrijk zijn, maar ik accepteerde de aanbieding van Galatasaray omdat de club aan de Champions League deelneemt en een rijke geschiedenis heeft. Ik ben door een nieuwe ervaring in een land dat de brug is tussen Europa en Azië aan te gaan."

Mancini begon zijn avontuur bij Cim Bom met een gelijkspel tegen Juventus, maar ging afgelopen weekeinde met 2-1 onderuit tegen Akhisar Belediyespor. De achterstand op koploper Fenerbahçe bedraagt na zeven duels al zes punten. “We lopen achter, maar we kunnen de opgelopen schade inhalen. Of we ons gaan versterken? Als we in de Champions League doorgaan, dan wel. Zo niet, dan kunnen we met deze groep verder. Maar het is aan de club.”

Bezig met laden …