Koploper Anderlecht beleeft op bezoek bij Van Veldhoven mooie avond

Peter Nusselder03 nov 2012, 19:00
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2012, 19:00

Anderlecht heeft zaterdagavond de achtste zege van het seizoen geboekt. De lijstaanvoerder van de Belgische Jupiler Pro League ging op bezoek bij het als elfde geklasseerde KV Mechelen. Het duel tussen de Nederlandse trainers John van den Brom en Harm van Veldhoven leverde een 1-3 overwinning op voor de gasten uit Brussel. Cheikhou Kouyaté en tweemaal Tom De Sutter zorgden voor een ruime voorsprong; het tegendoelpunt van Nicklas Pedersen kwam te laat. Uiteindelijk maakte weer de Sutter er 1-4 van.

De thuisploeg mocht niet mopperen dat Anderlecht niet al vroeg op voorsprong kwam in stadion Achter de Kazerne. Middenvelder Dennis Praet haalde al na vier minuten gevaarlijk uit, maar zijn afstandsschot trof slechts de paal. Mechelen kwam daarna wel wat beter in de wedstrijd, maar keek halverwege toch tegen een 0-2 achterstand aan. Na voorbereidend werk van Lucas Biglia en Milan Jovanovic werd Kouyaté de diepte in gestuurd. Alleen voor keeper Tomislav Pacovski bleef de verdediger rustig: 0-1. Een minuut of acht later, kort voor de pauze, verdubbelde Paars-wit de marge. Jovanovic zette Massimo Bruno aan het werk, die op zijn beurt De Sutter vond. De spits schatte de voorzet van de middenvelder op waarde en schoof binnen: 0-2.

Van den Brom en met name verdediger Bram Nuytinck hadden tussendoor overigens geluk dat Mechelen niet op gelijke hoogte kwam: na een fout van de Nederlandse verdediger scoorde Alessandro Cordaro, maar de middenvelder werd teruggefloten voor een vermeende overtreding. Met een comfortabele voorsprong gingen de gasten zodoende rusten, en niet lang na de hervatting werd het zelfs 0-3: Praet legde keurig af op De Sutter, die in eerste instantie nog naliet om te scoren maar vervolgens toch zijn tweede treffer van de avond liet noteren. Ex-FC Groningen-aanvaller Pedersen maakte nog wel de 1-3, maar zijn doelpunt kwam tien minuten voor tijd te laat om Anderlecht nog in verlegenheid te brengen. De Sutter scoorde in blessuretijd voor de derde keer en tekende zo voor de 1-4 eindstand.