Koploper Braga heeft niet veel last van nummer vier Nacional

Bart Kruyt08 jan 2010, 22:16
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2010, 22:16

Sporting Braga is het nieuwe kalenderjaar goed begonnen. De verrassende koploper van de Portugese competitie had vrijdagavond niet veel last van hoogvlieger Nacional, dat met 2-0 ten onder ging en bovendien met tien man eindigde. Door deze zege loopt Braga weer drie punten uit op Benfica, dat later dit weekend nog in actie komt.

De zege van de lijstaanvoerder kwam simpel tot stand. Braga schoot uit de startblokken en kwam al na drie minuten op voorsprong via Vandinho, die van dichtbij binnenknikte uit een voorzet van Hugo Viana. De thuisploeg bleef vervolgens de bovenliggende partij en had niet veel moeite om Nacional van zich af te houden. De gasten kwamen niet verder dan enkele schoten uit de tweede lijn.

Braga was ook na rust de betere ploeg en zag dit na tien minuten beloond worden middels het tweede doelpunt van de avond. Een kopbal van Moura Moises werd nog wel gekeerd, maar in de rebound was het voor Andre Leone vervolgens een koud kunstje om de marge te verdubbelen. Nacional probeerde nog wel om terug te keren, maar toen Leandro Saline een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart oppikte, was de wedstrijd wel gespeeld.

Door de simpele en verdiende overwinning gaat Braga weer alleen aan kop in de Portugese Liga Bwin. De ploeg haalde uit de eerste vijftien wedstrijden 36 punten en heeft er nu drie meer dan Benfica, dat zaterdag op bezoek gaat bij Rio Ave. Porto staat derde in de competitie; Nacional is de nummer vier van de ranglijst. De ploeg heeft twaalf punten minder dan Braga, dat in de titelrace weinig te dulden heeft van Os Alvinegros. Braga werd in haar geschiedenis overigens nog nooit kampioen.