voetbalzone

Koploper Bursaspor boekt zege en behoudt marge op concurrentie

Matthijs van Laar03 apr 2010, 19:57
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2010, 19:57
Advertentie

Bursaspor houdt de titelstrijd stug vol. De verrassende koploper van de SüperLig ging vorige week voor het eerst in tijden weer eens onderuit, maar herstelde zich zaterdagavond tegen Antalyaspor. Grote man bij de thuisploeg was Ömer Erdogan, die twaalf minuten voor tijd de winnende treffer op zijn naam schreef.

De thuisploeg begon matig en stond na zeven minuten raar te kijken. Een snelle counter werd bekroond door Necati Ates, die op aangeven van Tita de vroege openingstreffer binnenknikte. Bursaspor herstelde zich echter bijzonder snel en stond binnen het kwartier dankzij een benutte strafschop van Dimitar Ivankov weer op gelijke hoogte.

Vervolgens had het er lange tijd alle schijn van dat het duel zou gaan eindigen in een remise, maar in de slotfase bepaalde Ömer Erdogan anders. De verdediger kreeg de bal na een scrimmage voor zijn voeten en rondde van dichtbij af. De drie punten die dat doelpunt opleverde zorgen ervoor dat Bursaspor minimaal drie punten voor blijft op Fenerbahçe. De grootmacht komt zondag nog in actie tegen Kayserispor.

Bezig met laden …