Koploper Genk weet zich geen raad tegen tien man Westerlo

Erik van Dam05 nov 2010, 22:06
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2010, 22:06

Racing Genk heeft vrijdagavond verzuimd verder uit te lopen op Anderlecht. De koploper van de Jupiler Pro League kwam raakte op vijandelijke grond niet verder dan 1-1 tegen Westerlo, de nummer tien van België. Dit, terwijl de thuisclub toch ruim een halfuur met tien man moest spelen na een rode kaart voor Wouter Corstjens. Als Anderlecht zondag wint van Club Brugge, staat Paars-Wit weer op gelijke hoogte met de Genkenaren.

Zonder veel uitgespeelde kansen te hebben gecreëerd, domineerde Westerlo tegen 's lands leider. Bij de tegenstander had topscorer Jelle Vossen de bal voor het intikken, maar de spits miste onbedaarlijk na een voorzet van Elyaniv Barda. Eén minuut daarna was het raak aan de overkant van het veld. Oleksandr Yakovenko zette voor richting het zestienmetergebied en Dieter Dekelver zette succesvol zijn hoofd tegen de bal, waarmee hij Westerlo de voorsprong schonk. Niet lang daarna moest Corstjens noodgedwongen van het veld met direct rood.

Snel daarna kopte Barda net naast het doel van Yves De Winter en bleef de achterstand staan. De Israëlische spits, in het kielzog van Vossen ook al goed voor vijf doelpunten, pakte kort na rust wel zijn treffer mee. Hij kon eenvoudig binnenschieten, na voorbereidend werk van Vossen. De Winter bleef maar één keer geklopt, want de doelman reageerde adequaat op nog eens drie pogingen van Barda en één van zowel Thomas Buffel als Vossen. Genk raakte tot slot nog eens de paal.