voetbalzone

Koploper in België haalt middenvelder op huurbasis weg bij Chelsea

Erik van Dam10 aug 2015, 15:56
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2015, 15:56
Advertentie
voetbalzone

Cristián Cuevas is voor de derde maal op huurbasis weggegaan bij Chelsea. De twintigjarige middenvelder annex vleugelspeler maakte in 2013 de overstap van O’Higgins in zijn vaderland Chili naar Londen, maar speelde nog geen minut voor Chelsea. Hij gaat nu aan de slag bij STVV uit Sint-Truiden, waar ook Victorien Angban en Joao Rodriguez al werden gestald.

STVV staat na drie speelronden bovenaan in de Jupiler Pro League en krijgt Cuevas er nu voor de rest van het seizoen bij. De Chileen verliet Chelsea een jaar geleden aanvankelijk voor Vitesse, maar kwam ook in Arnhem niet aan bod. Vervolgens daalde hij nog een niveau af en speelde hij het seizoen uit bij FC Eindhoven.

Nu mag Cuevas het in België dus wel op het hoogste niveau laten zien. Zijn contract loopt nog door en de Zuid-Amerikaan hoopt op termijn toch weer terug te keren bij Chelsea. De club heeft dit seizoen weer tal van spelers op huurbasis laten weggaan. In Nederland zijn Isaiah Brown, Nathan, Danilo Pantic, Dominic Solanke en Lewis Baker ondergebracht bij Vitesse en Todd Brown bij NEC.

Bezig met laden …