Koploper Lyon lijdt beschamende nederlaag en vliegt uit bekertoernooi

Matthijs van Laar06 jan 2013, 16:23
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2013, 16:23

Olympique Lyon heeft zich zondag flink geblameerd. De gedeelde koploper van de Franse Ligue 1 dacht het bij derdeklassser Épinal rustig aan te kunnen doen, maar kwam van een koude kermis thuis. Les Gones kwamen na 120 minuten voetbal niet verder dan een 3-3 gelijkspel en dolven na strafschoppen het onderspit. Het Franse bekertoernooi zit er daardoor vervroegd op.

/

Het begin van de bezoekers uit Lyon was al rampzalig. Na veertien minuten stond de thuisploeg al 2-0 voor, maar dankzij Bafétimbi Gomis en Gueida Fofana herstelden de bezoekers zich razendsnel. Nadat Lisandro López na 62 minuten spelen de 2-3 binnenschoot vanaf de strafschopstip leek het karwei geklaard, maar Valentin Focki liet zien dat ook Épinal over de nodige veerkracht beschikte.

In de resterende speeltijd werd er niet meer gescoord, waardoor een strafschoppenserie uiteindelijk als scherprechter moest dienen. Olympique Lyon miste twee keer vanaf elf meter, waar de thuisploeg slechts een keer faalde. Mede-koploper Paris Saint-Germain komt later op de dag nog in actie. De sterren uit Parijs nemen het op tegen vijfdeklasser Arras.