Koploper Paraguay wint van beter Colombia

12 okt 2008, 09:04
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2008, 09:04
Een onverwachts doelpunt van Salvador Cabañas bezorgde Paraguay, koploper in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks, zaterdagavond een nipte overwinning in en tegen Colombia: 0-1. Door de zege, de zesde alweer, blijft de voorsprong op nummer twee Argentinië, dat tegelijkertijd ook als winnaar van het veld stapte, vier punten.

In Bogotá zorgde Cabañas voor het klasseverschil in het debuut van Eduardo Lara als bondscoach van Colombia. De aanvaller van América verraste doelman Agustín Julio in de negende minuut met een bekeken schot. Onder leiding van Gerardo Bedoya en Freddy Guarín domineerde de thuisploeg vervolgens het spel, maar in het strafschopgebied van Paraguay ontbrak het Colombia aan daadkracht.

De beste kans in de eerste helft was voor Fabián Vargas, maar de speler van Boca Juniors slaagde er niet in om een goede voorzet van Wason Rentería te verzilveren. Paraguay doorstond de eerste twintig minuten na rust met verve, maar zat daarna in het nauw. Desondanks slaagde Paraguay erin om Bogotá met drie punten te verlaten.

Colombia claimde in de slotfase nog een strafschop op Vargas, maar arbiter Pablo Lunati wuifde de protesten weg. De ploeg van Lara blijft door de derde opeenvolgende nederlaag op tien punten steken en speelt komende woensdag in Rio de Janeiro tegen Brazilië. Paraguay is tegelijkertijd in Asunción gastheer van Peru.