Koploper Paraguay zet ongekende reeks voort

16 okt 2008, 08:05
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2008, 08:05
Paraguay is de grote winnaar geworden van de tiende speelronde in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiecyclus. De lijstaanvoerder zag achtervolgers als Argentinië en Brazilië punten morsen en boekte zelf in Asunción ten koste van Peru alweer de zevende overwinning op weg naar het WK van 2010 in Zuid-Afrika: 1-0.

Nog nooit verloor Paraguay in Asunción van Peru en ook woensdagavond was dat niet het geval, al werd het krachtsverschil pas negen minuten voor tijd duidelijk. Een hoekschop zorgde voor een scrimmage in het Peruaanse strafschopgebied en invaller Edgar Benítez maakte handig gebruik van de wanorde bij de tegenstander.

De nederlaag was een domper voor Peru, dat vooral in de eerste helft enkele mooie aanvallen ten uitvoering bracht. Doelman Justo Villar hield zijn doel echter brandschoon. Na de hervatting was het echter eenrichtingsverkeer richting het doel van Peru en kreeg Paraguay negen minuten voor tijd loon naar werken.

Paraguay is hard op weg naar de vierde opeenvolgende deelname aan een mondiaal eindtoernooi, terwijl Peru al geen kans meer lijkt te maken. De hekkensluiter heeft een achterstand van zes punten op nummer vijf Uruguay, een plaats die recht geeft op een play-off met de nummer vier van de CONCACAF-zone. Peru heeft tot dusverre alleen van een andere zwakke broeder, Venezuela, gewonnen en speelde vier keer gelijk.