Koploper PSG overklast Toulouse met scorende Van der Wiel

Erik van Dam01 feb 2013, 21:22
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2013, 21:22

Paris Saint-Germain zit in een flow. De club uit de lichstad won in de laatste zeven competitiewedstrijden zes keer en vrijdagavond werd ook Toulouse over de knie gelegd. Mede door een doelpunt van invaller Gregory van der Wiel won de ploeg van Carlo Ancelotti met 4-0 in Zuid-Frankrijk. Le PSG staat nu weer drie punten voor op Olympique Lyon, maar de runner-up komt zondag nog in actie tegen Ajaccio.

/

Toulouse verloor slechts één van de laatste zes officiële wedstrijden tegen PSG en die nederlaag kwam negen dagen geleden tot stand in de beker (3-1). TFC zon op wraak, maar had geen kans tegen de efficiënte Parijzenaars. Al na vier minuten kwamen de bezoekers op voorsprong in Stadium Municipal. Ezequiel Lavezzi, die buitenspel stond, bediende Javier Pastore en de Argentijn volleerde raak: 0-1. De thuisploeg, ongeslagen in de laatste vier wedstrijden, gaf echter niet op en was voornamelijk via de linkerflank met Franck Tabanou redelijk dreigend.

Na een klein halfuur diende de eerste echte kans sinds de openingstreffer voor PSG aan; de kopbal van Lucas Moura werd echter gepakt door doelman Ali Ahamada. Tien minuten voor rust was het wel raak voor de hoofdstedelingen. Lucas schilderde een voorzet perfect op het hoofd van Ibrahimovic en de Zweed knikte hard raak: 0-2. Het betekende zijn negende treffer in zijn laatste negen uitwedstrijden voor PSG en zijn twintigste seizoenstreffer. De wedstrijd was helemaal gespeeld toen Cheikh M’Bengue na een domme overtreding op Lucas zijn tweede gele kaart pakte en moest inrukken.

Na de pauze nam PSG duidelijk gas terug en Toulouse mocht de bal rondspelen. Gevaarlijk werd de gastheer van Alain Casanova echter niet en twintig minuten voor tijd zette Mamadou Sakho met een kopbal op aangeven van andermaal Lucas de 3-0 op het scorebord. Van der Wiel, die in de 66e minuut inviel voor Christophe Jallet, pikte ook nog zijn doelpuntje mee. Twee minuten na de 3-0 maakte hij met zijn linker op aangeven van de solerende Ibrahimovic zijn eerste treffer voor PSG. Ancelotti en consorten zijn nu al sinds 1 december ongeslagen in de Ligue 1.