Koploper Rangers in saai duel langs Hamilton

28 feb 2009, 14:26
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2009, 14:26
Glasgow Rangers is in ieder geval na dit weekend nog altijd koploper in de Schotse Premier League. De ploeg van trainer Walter Smith moest op bezoek bij Hamilton, en speelde geen geweldige wedstrijd. Toch ging de koploper vrij gemakkelijk aan de haal met de drie punten, dankzij een afstandschot van middenvelder Barry Ferguson (0-1).

In een volgeladen New Douglas Park, waar met bijna zesduizend supporters het clubrecord van Hamiton werd verbroken, gebeurde het eerste half uur vrij weinig. Glasgow Rangers had mogelijk een penalty verdiend nadat Hamilton-verdediger Chris Swailes ongelukkig hands maakte in de zestien, maar dat werd weggewuifd.

In de 35ste minuut wisten de Rangers dan toch op voorsprong te komen. Het was aanvoerder Barry Ferguson die vanaf de rand van het strafschopgebied uit mocht halen. Zijn schot belandde in de uiterste hoek en liet Hamilton-goalie Tomás Cerný kansloos. Het was het eerste tegendoelpunt van Hamilton in eigen huis sinds november 2008, terwijl Ferguson in mei zijn laatste treffer maakte.

De supporters hoopten op een spannende tweede helft, maar het werd er niet veel beter op. Glasgow Rangers had de wedstrijd volledig onder controle, maar wist dat niet om te zetten in doelpogingen. Hamilton was echter niet in staat de verdediging van de bezoekers te penetreren, waardoor het veelal aan kwam op duels rond de middencirkel.