voetbalzone

Koppositie spannende Primera División wisselt binnen hoofdstad Madrid

Thijs Post23 apr 2016, 20:05
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2016, 20:05
Advertentie

Dat het uitermate spannend is in de Primera División blijkt wel uit de wisselingen aan kop. De eerste plek van Barcelona werd zaterdagmiddag overgenomen door Real Madrid, dat inmiddels is afgelost door Atlético Madrid. In eigen huis won Atlético met 1-0 van Málaga, waardoor de ploeg van trainer Diego Simeone een punt boven stadsgenoot Real komt te staan. Barcelona kan zaterdagavond tegen Sporting Gijón voor de derde ranglijstwissel van de dag zorgen.

/

Omdat Real Madrid eerder op zaterdag een 2-0 achterstand bij Rayo Vallecano had omgedraaid in een 2-3 overwinning wist Atlético Madrid dat het geen punten mocht laten liggen tegen Málaga. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want de club uit Zuid-Spanje had de laatste vier uitwedstrijden niet verloren. Ook in Vicente Calderón bleek Málaga een taaie tegenstander, door de rijen gesloten te houden en er af en toe gevaarlijk uit te komen.

Atlético Madrid kreeg in de eerste helft slechts een grote kans, al was dat wel een reuzenkans. Nadat Fernando Torres de bal gemist had, kon Antoine Griezmann het van dichtbij proberen. Op onbegrijpelijke wijze schoot de clubtopscorer, de aanvaller staat dit seizoen op twintig competitietreffers, de bal naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Verder kwam Atlético er maar moeilijk door.

/

De fanatieke Madrileense fans zagen de bui al hangen en rond het rustsignaal was scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz, die bij een aantal twijfelgevallen niet in het voordeel van de thuisploeg floot, de gebeten hond. Mateu Lahoz was direct na het rustsignaal overigens betrokken bij een onderonsje met Simeone, die na de onderbreking niet terugkeerde langs de lijn. Bij een vlugge counter van Málaga vlak voor rust werd er vanaf de bank van Atlético een bal het veld in gegooid en Simeone leek volgens Mateu Lahoz de schuldige te zijn.

Mede door een wissel ging er vervolgens een golf van opluchting door Vicente Calderón. Ángel Correa probeerde het van afstand en omdat de bal van richting werd veranderd kon hij juichen: 1-0. Correa bleek een uitermate waardevolle invaller, want met een magistrale solo tekende hij niet veel later bijna voor de 2-0. Zijn actie werd echter afgerond met een bal over de lat.

Bezig met laden …