voetbalzone

Kopzorgen voor Poolse bond na uitspraak comité

24 jul 2008, 20:53
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2008, 20:53
Advertentie
De Poolse voetbalsupporters zullen nog even moeten wachten op de start van het nieuwe voetbalseizoen. De bal zou dit weekend weer gaan rollen, maar wegens een lopende zaak tegen Widzew Lodz heeft de Poolse voetbalbond PZPN besloten om de competitiestart met een week uit te stellen.

De PZPN besloot om Widzew Lodz te laten degraderen wegens corruptie, maar de arbitragecommissie van het Pools Olympisch comité oordeelde dat deze beslissing nergens op gebaseerd was. Daarnaast besloot de commissie om de uitspraak over Zaglebie Lubin, dat eveneens van corruptie wordt beschuldigd, uit te stellen.

De beslissingen van het Arbitragehof hebben een chaos in de competitiekalender en in de samenstelling van de divisies teweeggebracht. De PZPN besloot de start van het nieuwe voetbaljaargang zodoende uit te stellen, hoewel het niet van plan is om zich neer te leggen bij de uitspraak van het comité. “Deze beslissing is schandalig en extreem onverantwoordelijk'', zo veroordeelde de voetbalbond het besluit.

De Poolse competitie wordt al enige geteisterd door een corruptieaffaire. In totaal zijn er de afgelopen maanden zes Poolse ploegen gesanctioneerd en gedeclasseerd wegens competitievervalsing. In het kader van een groot anticorruptieonderzoek werden 120 personen, onder wie scheidsrechters en verantwoordelijken van de voetbalbond, beschuldigd of reeds veroordeeld.
Bezig met laden …