Kortrijk geeft zeker lijkende zege in slotfase compleet uit handen

Bart Kruyt28 mrt 2010, 20:07
Laatst bijgewerkt: 28 mrt 2010, 20:07

AA Gent is met een zwaarbevochten overwinning begonnen aan de play-offs om de Belgische landstitel. De ploeg van Michel Preud’Homme leek lange tijd onderuit te gaan bij KV Kortrijk, maar in de slotfase werd het duel op zijn kop gezet. Gent stuitte weliswaar tweemaal op de lat en miste nog een strafschop, maar kon uiteindelijk toch nog twee keer scoren en won spectaculair: 1-2.

Het venijn van de wedstrijd in het Guldensporenstadion zat zodoende duidelijk in de staart. Nadat David Vandenbroeck de thuisploeg kort voor rust op een verdiende voorsprong had gebracht, leek Kortrijk op een overwinning af te stevenen. Gent liet echter weinig zien, maar kreeg na een uur spelen plotseling wel een goede kans, toen Zlatan Ljubijankic op de lat kopte. Het bleek een voorbode voor een slotoffensief te zijn.

Zeven minuten voor tijd resulteerde dit in de volgende bal op de lat. Ditmaal was het Roberto Rosales dat op het houtwerk stuitte, waarna de rebound voor Adnan Custovic was. Hij had de bal voor het intikken maar werd omver gelopen, waardoor Gent een strafschop kreeg. Custovic ging zelf achter de bal staan en dit bleek geen goed idee te zijn, want de Bosniër zag zijn inzet gekeerd worden.

De wedstrijd leek hiermee beslist te zijn, maar kort na de gemiste strafschop moest Kortrijk met tien man verder. Wouter Vrancken duwde Rosales bij een luchtduel tegen de boarding, kreeg zijn tweede gele kaart en zag Custovic even later met een halve omhaal de gelijkmaker maken. Alsof dat niet genoeg was, ging Gent er in de extra speeltijd ook nog met de overwinning vandoor. Ditmaal was Custovic de aangever: Christophe Lepoint rondde af.