voetbalzone

Kortrijk krijgt twee weken de tijd om spelerstunnel aan te passen

Erik van Dam06 okt 2010, 17:42
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2010, 17:42
Advertentie

Omdat de door de voetbalbond geëiste spelerstunnel bij KV Kortrijk nog altijd niet geplaatst is, heeft het bondsparket KV Kortrijk dinsdag een boete van 3500 euro voorgesteld. Volgende week valt hierover een beslissing. Ook vorig seizoen kreeg KV Kortrijk al een boete van 3500 euro voor de gebrekkige spelerstunnel.

Spelers en scheidsrechter worden onvoldoende beschermd tegen projectielen, meldt Het Nieuwsblad. Tegen de volgende thuiswedstrijd, op 22 oktober tegen Racing Genk, moet de nummer zes van de Jupiler Pro League zijn spelerstunnel aanpassen. De club schuift de verantwoordelijkheid door naar de stad. KV Kortrijk kreeg niet alleen een berisping, maar ook goed nieuws.

Het sportcomité sprak verdediger Baptiste Martin vrij na zijn rode kaart in een duel met Eupen-spits Kevin Vandenbergh. Het bondsparket had maandag nog twee dagen schorsing geëist voor de fout, maar Martin ging in beroep. Vandenbergh, die deze zomer de gelederen van FC Utrecht verliet voor een terugkeer naar België, hield geen blessure over aan de charge van Martin.

Bezig met laden …