Koster blijft na driepunter in Gent voorlopig trainer van Club Brugge

Daniel Cabot Kerkdijk26 dec 2010, 18:54
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2010, 18:54

Twee wedstrijden, zes punten. Dat heeft Adrie Koster dit kalenderjaar nog nodig om te overleven als trainer van Club Brugge, zo stelde voorzitter Pol Jonckheere. De ploeg van Koster voldeed zondagavond aan het eerste deel van de opdracht. Op bezoek bij nummer drie AA Gent werd met 0-2 gewonnen. Door de zege komen de Bruggelingen, die het kalenderjaar afsluiten met een thuiswedstrijd tegen Charleroi, op 33 punten uit 21 wedstrijden, evenveel als nummer vier Standard Luik. AA Gent blijft derde, met 38 punten uit twintig duels.

AA Gent tekende voor de eerste grote kans in de eerste helft, maar Colin Coosemans duwde de kopbal van Elimane Coulibaly knap uit zijn doel. Ook Club Brugge kreeg een uitstekende kans via Dorge Kouemaha. Hij besloot van dichtbij op doelman Bojan Jorgacevic. Even later was het toch raak: Nabil Dirar liet Kenny Thompson achter zich en Ivan Perisic knikte de voorzet van de buitenspeler binnen: 0-1.

Tien minuten later verdubbelde Kouemaha op magistrale wijze de score. Hij plukte de bal uit de lucht en knalde vanaf zo'n twintig meter de bal via de paal voorbij de Gentse doelman: 0-2. Na rust zette de thuisploeg meer druk op de helft van de Bruggelingen, die zelf op de counter speelden en uitzicht hadden op een ruimere voorsprong. Bij AA Gent schoot Zlatan Ljubijankic op de paal. Dirar mikt daarna met zijn voet op de knie van Yassine El Ghanassy en mocht meteen inrukken. De tien Bruggelingen knokten zich vol overgave naar het einde van de wedstrijd.