voetbalzone

Koster haalt Feyenoorder bij selectie Jong Oranje als vervanger van Ondaan

Matthijs van Laar07 sep 2014, 12:11
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2014, 12:11
Advertentie
voetbalzone

Bondscoach Adrie Koster van Jong Oranje kan maandag in de wedstrijd tegen Slowakije geen beroep doen op Terell Ondaan. De vleugelaanvaller raakte donderdag in het EK-kwalificatieduel met Jong Georgië geblesseerd aan zijn schouder en heeft zich moeten afmelden. Elvis Manu is opgeroepen als vervanger.

Het is voor Manu de eerste keer dat hij wordt opgeroepen voor het beloftenelftal. De 21-jarige Feyenoorder keerde aan het begin van dit seizoen terug in de Kuip na een verhuurperiode bij SC Cambuur en maakt in zijn eerste weken een prima indruk. Zo was hij met een late treffer verantwoordelijk voor de zwaarbevochten 4-3 overwinning op Zhorya Luhansk, waardoor Feyenoord de groepsfase van de Europa League bereikte.

Jong Oranje kan de ingevingen van Manu goed gebruiken: na de verrassende verliespartij tegen Georgië is Slowakije, de tegenstander van maandag, tot op twee punten genaderd. De nummers één van iedere groep en de vier beste nummers twee plaatsen zich voor de play-offs, waarin wordt uitgemaakt welke zeven landen zich bij organisator Tsjechië voegen om in de zomer van 2015 uit te maken wie Europees kampioen wordt.

Bezig met laden …