voetbalzone

‘Kotsbeue’ Plet maakt zesde goal als invaller: ‘Het gaat zoals het gaat’

Erik van Dam15 feb 2013, 13:18
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2013, 13:18
Advertentie
/

In de week dat hij hardop zijn frustratie uitsprak over de rol die hij vervult bij Racing Genk scoorde Glynor Plet opnieuw als invaller. Donderdagavond stuurde Mario Been hem twintig minuten voor tijd het veld in tegen VfB Stuttgart, dat op dat moment met 1-0 leidde. Op de valreep kopte Plet nog de gelijkmaker binnen en verschafte hij de Belgen een betere uitgangspositie voor de return.

Maandag zei Plet dat hij zijn situatie in Genk ‘kotsbeu’ is. “Het is nu wel genoeg geweest met bankzitten, iedereen wil spelen en dus ik ook”, sprak hij toen. Drie dagen later moest hij toch weer plaatsnemen op de bank, maar hij antwoordde voortreffelijk in de Europa League-wedstrijd. “Ik wilde in een goede invalbeurt laten zien dat ik wat extra's kan brengen. Ik zat voor de goal al een tijdje op de bal te wachten, maar uiteindelijk kon ik hem makkelijk binnenkoppen”, zegt Plet.

In gesprek met RTL 7 zegt Plet nog steeds moeite te hebben met zijn beperkte rol. Hij zet de hakken echter niet in het zand, ook al was de treffer tegen VfB Stuttgart alweer zijn zesde als invaller dit seizoen. “Het gaat zoals het gaat, ik moet het hebben van invalbeurten”, zegt de 26-jarige spits.

Bezig met laden …