voetbalzone

Kovač: ‘Het verliep niet volgens plan’

09 jun 2008, 16:22
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2008, 16:22
Advertentie
Voor velen gold Kroatië na de vlekkeloze kwalificatiecampagne als één van dé grote outsiders voor de Europese titel. Na de eerste wedstrijd, tegen gastland Oostenrijk, is de euforie rond het team van bondscoach coach Slaven Bilić wat getemperd. Aanvoerder Niko Kovač geeft toe dat de Kroaten onder hun niveau zaten.

”De coach had ons opgedragen om veel te bewegen, de bal in bezit te houden en ons spelletje te spelen,” zei hij vandaag in een reactie aan de UEFA. “Maar de Oostenrijkers waren erg agressief in de tweede helft en het lukte ons niet. We hebben niet kunnen brengen wat Slaven van ons verwachtte.”

Na de vroege openingsgoal zakte Kroatië ver terug, en mocht het land uiteindelijk blij zijn met de krappe 1-0 zege. “In de eerste helft waren we beter, maar daarna speelden we te verdedigend en maakten we te veel fouten. Ook hebben we te veel mogelijkheden weggegeven. Ik denk dat we geluk hebben gehad,” aldus de speler van Red Bull Salzburg.

In het volgende duel met Duitsland zal het beter moeten. “We zullen goed slapen met die drie punten op zak, maar met nog twee duels voor de boeg is alles nog steeds mogelijk .De wedstrijd tegen Duitsland is erg belangrijk en ook daar zullen we weer voor de winst gaan,” vervolgt de middenvelder.

Kovač werd 36 jaar geleden geboren in dat land, waardoor dat treffen nog een extra speciaal tintje voor hem heeft. “Ik houd van dat land zoals ik ook van Kroatië houd. Maar ik ben speler van dit team en ik doe er alles aan om de drie punten te vergaren. Het mooiste zou echter zijn om samen met Duitsland door te gaan naar de volgende ronde.“
Bezig met laden …