voetbalzone

Köybasi bezorgt Besiktas vijfde overwinning op rij

Erik van Dam31 okt 2009, 20:04
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2009, 20:04
Advertentie

Besiktas is bezig aan een uitstekende reeks wedstrijden in de Turkse Süper Lig. Zaterdagavond boekte de ploeg van Mustafa Denizli tegen Ankaragücü de vierde zege op rij met één treffer verschil en alweer de zesde van het lopende seizoen. Verdediger Ismail Köybasi kroonde zich in Istanbul tot de matchwinner door in de eerste helft te scoren.

Ankaragücü was zeven jaar geleden voor het laatst succesvol in het Inönü Stadion en had sindsdien nooit veel in de melk te brokkelen bij Besiktas. Ook zaterdag mochten de gasten geen aanspraak maken op drie punten. Köybasi tekende na een kwartier spelen al voor de openingstreffer; die voorsprong kwam naarmate het duel vorderde niet in gevaar.

De vijfde competitiezege op een rij biedt voor Besiktas vertrouwen voor de komende weken, die uiteindelijk uitmondden in de kraker met Fenerbahçe, twee speelronden van nu. Besiktas stijgt door de 1-0 zege een plaatsje op de ranglijst en staat nu vierde.

Antalyaspor – Bursaspor 1-1
Nummer twee Bursaspor sneed zich eerder op zaterdag al lelijk in de vingers met een 1-1 remise op bezoek bij Antalyaspor. De Ivoorse spits Serge Djiehoua opende de score binnen een halfuur op aangeven van zijn Braziliaanse collega Sidney Cristiano. Middenvelder Ivan Ergic redde twintig minuten voor tijd een punt voor de verrassende presterende club. In de slotfase verloor Antalyaspor Kerim Zengin met diens tweede gele kaart.

Bezig met laden …