voetbalzone

Kraay jr. ziet ‘waardeloze’ actie: ‘Dit is echt op elk niveau belachelijk'

Bart DHanis17 okt 2023, 10:08
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:09
Advertentie

Hans Kraay junior heeft met verbazing gekeken naar de pass die Micky van de Ven in de 83e minuut op Joey Veerman wilde geven, zo heeft hij gezegd bij ESPN Vandaag.

Van de Ven kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen. De centrumverdediger van Tottenham Hotspur verving Quillindschy Hartman en werd door bondscoach Ronald Koeman op linksachter geposteerd.

Zeven minuten na zijn entree ging Van de Ven gruwelijk de fout in, met een 'belachelijke en waardeloze pass’. De bal werd gemakkelijk onderschept door een Griek, die er in de voortzetting niets gevaarlijks mee deed. “Echt een belachelijke en waardeloze bal. Hoe kan je het verzinnen?” vraagt Kraay zich hardop af.

“Dit is op elk voetbalniveau van Nederland, dus ook op het laagste van het laagste, echt een belachelijke bal. Chip hem op de spits of geef hem aan Tijjani Reijnders die voor je staat, maar dit: jezus.”

“Hij komt hier echt heel, heel, heel goed weg”, besluit de analist. Presentator Jan Joost van Gangelen springt in de bres voor de pas 22-jarige linkspoot. “Hij is toch ook helemaal geen linksback, Hans?”

“Bij FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie begon hij ook op linksback en dat deed hij heel goed. Maar in het centrum is hij veel beter, daar speelt hij ook bij Tottenham en daar lopen ze echt met hem weg”, luidt het antwoord van Kraay.

“Als je zijn postuur ziet, dan denk je: die jongen kan niet op linksback spelen”, gaat de 63-jarige analist verder. “Maar hij is echt bloedjesnel, ook op de eerste meters.”

Bezig met laden …