Krachttoer Verhoek bezorgt Den Bosch drie goals, maar geen zege

Erik van Dam25 sep 2010, 21:50
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2010, 21:50

FC Den Bosch en SC Cambuur-Leeuwarden ontlopen elkaar in competitieverband maar twee punten en zijn ook in een directe strijd elkaars gelijke. Zoveel mag opgemaakt worden na de zevende speelronde in de Jupiler League; in Brabant eindigde de confrontatie tussen de nummers acht en zes in een doelpuntrijke remise: 3-3. Sparta Rotterdam herstelde zich van de 1-1 tegen RKC en de bekeruitschakeling, door FC Eindhoven met 3-1 te kloppen.

FC Den Bosch – SC Cambuur-Leeuwarden 3-3
FC Den Bosch en Cambuur troffen veel doel in De Vliert. John Verhoek, midweeks al tweemaal trefzeker in het bekertoernooi, nam de volledige Bossche productie voor zijn rekening. Hij opende de score na zeven minuten, maakte acht minuten voor rust 2-2 met een kopbal en schoof zelfs de 3-2 voorsprong op het scorebord met zijn linkervoet. De Friese gasten lieten zich echter niet dwarsbomen. Paul Beekmans zorgde vanaf elf meter al vroeg voor 1-1, Oguzhan Turk zeilde van afstand de de voorsprong binnen en na Verhoek's derde zorgde Leon Hese voor een remise.

Sparta Rotterdam – FC Eindhoven 3-1
FC Eindhoven ging op Het Kasteel op zoek naar de koppositie van de eerste divisie, maar zover kwam het geen moment. Sparta had na een kwartier spelen namelijk al een 2-0 voorsprong te pakken, na back to back-goals van Ruud Kras en Johan Voskamp. De verdediger kopte binnen uit een corner en de spits rondde koelbloedig af nadat Eindhoven de aftrap had verkwanseld. Na Patrick N'koyi's rake afstandsschot leek een comeback voor Eindhoven weer in de maak, maar die kwam toch niet van de grond. Ruud Knol schoot van elf meter namelijk de 3-1 tegen de touwen.

BV Veendam – MVV 1-0
BV Veendam verlengde de zegereeks tot drie duels, de doortocht in de beker ten koste van Helmond Sport meegerekend. Waar vorige week Marnix Kolder pas in blessuretijd voor de winst zorgde, werd de driepunter nu in een vroeger stadium veiliggesteld. Wel was het opnieuw Kolder die het doelpunt fabriceerde op de Langeleegte, na bijna een uur spelen. Snel daarna gooide MVV het duel zelf op slot, want aanvaller Tom Van Hyfte dupeerde zijn team met een directe rode kaart voor een onnodig harde charge. MVV maakte toen geen vuist meer, al vergat Veendam de man meersituatie uit te buiten.