voetbalzone

'Kramaric ziet Leicester City niet zitten en maakt Vitesse gelukkig'

Bart Kruyt31 dec 2014, 11:08
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2014, 11:08
Advertentie

Er lijkt snel duidelijkheid te komen over de toekomst van Andrej Kramaric. Dinsdagavond werd nog beweerd dat Leicester City de strijd om de aanvaller van HNK Rijeka zou gaan winnen, omdat the Foxes het hoogste bod hadden uitgebracht. Kramaric heeft echter zijn zinnen gezet op een overstap naar Chelsea en dat betekent goed nieuws voor Vitesse.

voetbalzone

Volgens The Guardian zijn Chelsea en Rijeka het inmiddels eens geworden over een transfersom van negen miljoen euro; een miljoen minder dan het bod dat Leicester had uitgebracht. Rijeka wilde Kramaric dan ook liever aan de hekkensluiter van de Premier League verkopen, maar de spits zelf zag dat niet zitten. Kramaric wil naar Chelsea en alleen de medische keuring zou nog roet in het eten kunnen gooien.

Wanneer de 23-jarige Kroaat inderdaad naar Chelsea gaat, dan is het de bedoeling dat hij het seizoen zal gaan afmaken bij Vitesse. José Mourinho heeft dit seizoen nog geen plek in zijn selectie voor Kramaric, maar denkt dat de spits in de toekomst Didier Drogba zou kunnen opvolgen. Vitesse huurt dit seizoen Wallace, Bertrand Traoré en Josh McEachran al van Chelsea.

Predrag Racki, een in Rijeka woonachtige voetbalmakelaar, adviseerde Kramaric dinsdag nog naar Leicester te gaan. "Als hij naar Chelsea gaat, dan zal hij nooit één voet zetten op het veld van Stamford Brdige", voorspelde hij. "En hij moet ook niet naar Nederland gaan, want daar zou hij net als Matej Delac, Mario Pasalic en Stipe Perica in de vergetelheid raken. Leicester klinkt misschien ook niet heel uitdagend, maar hij kan zich dan in de tweede seizoenshelft wel tonen aan de Premier League. En wat als de voorzitter van Leicester er in januari veertig miljoen inpompt? Dan is er opeens heel veel mogelijk."

Bezig met laden …