voetbalzone

Kramer: ‘Ik moet altijd maar het ongelijk van ze bewijzen’

Gijs Freriks16 apr 2016, 12:11
Laatst bijgewerkt: 16 apr 2016, 12:11
Advertentie

Michiel Kramer maakte dit seizoen tien van de dertien doelpunten in uitwedstrijden en is daarmee achter Luuk de Jong de topscorer in uitduels in de Eredivisie. Hoe het komt dat de 27-jarige aanvaller vaker buitenshuis scoort, weet hij niet. “Die vraag krijg ik de laatste tijd steeds vaker”, zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

/

“Het boeit mij helemaal niet. Een doelpunt is een doelpunt, binnen of buiten De Kuip. En als je naar mijn loopbaan kijkt, zie je dat ik in mijn eerste seizoen bij een nieuwe club altijd minder draai dan in het tweede seizoen. Als ik straks tussen de vijftien en twintig doelpunten heb gemaakt, kan ik tevreden zijn”, aldus Kramer, die in totaal 14 keer in 32 wedstrijden scoorde voor Feyenoord.

Bij ADO Den Haag kreeg Kramer overigens het verwijt enkel op kunstgras te kunnen scoren. “Zo is er altijd wel iets, toch? Ik moet altijd maar het ongelijk van mensen bewijzen. Maar ik heb dit seizoen ook in de spiegel gekeken en ben bijvoorbeeld meer arbeid gaan leveren. En toen er veel kritiek kwam, maakte ik vaak een belangrijke goal”, besluit Kramer.

Trainer Giovanni van Bronckhorst zegt tevreden te zijn over zijn spits: “Hij is bij heel veel van onze goals betrokken geweest en wat ik vooral zie, is dat het team hem steeds meer zoekt. En hij is veel vaker aanspeelbaar dan voorheen. Die statistiek (van uitgoals, red.) moet geen dingetje worden. Hij heeft zijn waarde met zijn goals, maar ook in zijn spel. Of hij nou uit of thuis meer scoort, daar maak ik me niet druk om.”

Bezig met laden …