voetbalzone

Kramer: ‘Moet ik dan met iedereen rekening houden, nee toch?’

Erik van Dam11 aug 2015, 15:44
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2015, 15:44
Advertentie

Michiel Kramer werd dinsdagmiddag officieel gepresenteerd aan pers en publiek bij Feyenoord. De spits maakte vorig seizoen zeventien goals in het shirt van ADO Den Haag en leek vervolgens naar Baniyas SC te gaan, maar die transfer ketste af. Vervolgens verscheen Feyenoord aan de poort en na stroeve onderhandelingen kwamen de clubs er uit. Kramer is nu klaar voor de komende jaren in De Kuip, waar hij altijd al wilde spelen.

voetbalzone

Kramer staat bekend als een voetballer die geen blad voor de mond neemt en zich snel uitspreekt. De 26-jarige puntspeler is niet van plan veel te veranderen nu hij meer in the picture staat en voor een topclub speelt. “Als ik ergens mijn mening over wil geven, dan doe ik dat. Op voetbalgebied pas ik me altijd graag aan aan het team, maar mijn karakter verander ik niet”, vertelt hij aan Metro.

De nieuwe Feyenoorder kwam in een vreemde situatie terecht, toen hij eind vorige maand kort na Rapid Wien-Ajax een tweet de wereld instuurde. “Leuke pot. Prima tackle. Goeie uitslag”, tikte hij. Kramer bedoelde het sarcastisch en veroordeelde juist de aanslag van Stefan Schwab op Jairo Riedewald, maar velen lazen het anders en dachten dat Kramer het goed praatte. Een storm aan kritiek was het gevolg en Kramer werd belaagd op Twitter.

Sommige fans wensten hem dood, anderen wensten hem een zware blessure toe en weer anderen lachten Kramer uit omdat zijn transfer naar Baniyas SC niet was doorgegaan. De spits retweette een aantal van de verwensingen die hij naar het hoofd geslingerd kreeg, maar bleef er verder kalm onder. Hij blijft ook gerust tweets sturen over Ajax, ook nu hij voor Feyenoord speelt, zegt hij tegen de krant.

Mensen die hem goed kennen, herhaalt Kramer nog eens, weten dat hij de tweet over ‘de tackle’ anders bedoelde dan sommigen het interpreteerden. “Moet ik dan met iedereen rekening houden, nee toch? Ik wist wel dat er reacties op zouden komen, maar dat het zo overdreven zou zijn had ik niet verwacht”, geeft de aanwinst van Feyenoord aan.

Bezig met laden …