voetbalzone

Kringe mist Europees treffen met Heerenveen

14 sep 2009, 14:21
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2009, 14:21
Advertentie
SC Heerenveen zal eind oktober geen last hebben van Florian Kringe. De middenvelder van Hertha BSC, die deze zomer werd overgenomen van Borussia Dortmund, liep in de competitiewedstrijd van afgelopen weekend tegen FSV Mainz 05 een voetblessure op. Hij heeft minstens twee maanden de tijd nodig om van deze kwetsuur te herstellen.

De 27-jarige Kringe kende zodoende een bijzonder teleurstellend debuut voor Hertha. De middenvelder werd pas op de laatste dag van de transfermarkt gehuurd van Dortmund en maakte zaterdag zijn eerste speelminuten. Na dertien minuten moest hij echter al vervangen worden. Voorlopig kan hij niet in actie komen voor Hertha.

“Ik was blij dat ik mijn debuut kon maken en dan gebeurt dit”, treurde Kringe. “Ik ben zeer teleurgesteld en hoop dat mijn revalidatie spoedig zal verlopen.” De middenvelder zal op 22 oktober in ieder geval ontbreken in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen en lijkt ook de return, die twee weken later wordt gespeeld, niet te gaan halen. Hertha zit verder in de poule bij Sporting Portugal en FK Ventspils.
Bezig met laden …