voetbalzone

Kritiek deert Pellegrini niet: ‘Of een speler nou uit Europa of Azië komt’

Peter Nusselder11 aug 2014, 10:11
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2014, 10:11
Advertentie

Trainer Manuel Pellegrini van Manchester City kreeg nogal wat kritiek, nadat hij zondag zijn opstelling bekendmaakte voor de wedstrijd tegen Arsenal. Tijdens de strijd om de Community Shield nam de landskampioen het zonder Engelse spelers op tegen de winnaar van de FA Cup, die met 3-0 won.

voetbalzone

Met dank aan doelpunten van Santi Cazorla, Aaron Ramsey en Olivier Giroud versloegen the Gunners het team van Pellegrini, die dus elf buitenlanders aan de aftrap liet verschijnen op Wembley. De Chileense oefenmeester gaf na afloop aan dat dit er wat hem betreft helemaal niet toe doet, al schreef hij wel historie; nog nooit begon een ploeg zonder Britse voetballer aan een duel om de Community Shield.

“Het maakt mij niet uit of een speler uit Europa, Amerika of Azië komt”, merkte Pellegrini op in de Engelse media. “Ik kies voor het elftal waarmee ik denk dat we de grootste kans op een overwinning hebben, ik kijk niet naar nationaliteit.” In plaats van Joe Hart, de keeper van het Engels elftal, koos de coach voor aanwinst Willy Caballero. “Iedereen moet bewijzen dat hij de beste is op zijn positie”, maakte Pellegrini duidelijk.

Bezig met laden …